GLASNOGOVORNICA MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA RUSIJE MARIA ZAKHAROVA: "CIA ima planove za praćenje 'agresivne Rusije'"

Dodala je da Washington ne krije da će radi ostvarivanja svog “plemenitog cilja” povećati kadar CIA-e, i da je nad Kinom pojačan nadzor.

  • Svijet

  • 09. Okt. 2021  

  • 0

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije, Maria Zakharova, komentirala je da Sjedinjene Američke Države ne kontroliraju svoju granicu i da Centralna obavještajna agencija (CIA) ima planove za pomno praćenje Rusije.

Zaharova je rekla da američke borbe protiv geopolitičkih prijetnji u 21. vijeku podsjećaju na strategije iz vremena Hladnog rata, piše Sputnjik.

"Bit ćete iznenađeni, ali CIA će se boriti protiv javne geopolitičke prijetnje 21. vijeka metodama 20. vijeka", rekla je ona.

Dodala je da Washington ne krije da će radi ostvarivanja svog “plemenitog cilja” povećati kadar CIA-e, i da je nad Kinom pojačan nadzor.

Rekla je da SAD nisu zaboravile ni na Rusiju i da oni “pomno prate agresivnu Rusiju”.

Zakharova je objasnila da se takve promjene u strukturi Agencije dešavaju u vrijeme kada su “rast ilegalnih migracija i prekogranično organizovan kriminal povezani sa pandemijom, i kada predstavljaju stvarnu strukturnu prijetnju za nacionalnu bezbjednost svijeta, uključujući Ameriku”.

Međutim, prema njenim riječima CIA ne želi da pojača svoje napore u tim objektivno teškim oblastima.

Ona je rekla da je saznala da ljudi prelaze granicu SAD sa Meksikom bez dokumenata i da su prijetnje koje navodno potiču od Rusije i Kine “izmišljene”.

"Amerika u principu, ne kontroliše situaciju na svojim pravim, a ne željenim granicama, kada kriza unutar zemlje prevazilazi sve ono što je bilo u američkoj historiji od vremena Građanskog rata", rekla je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...