MILE SE PREDOMISLIO: Nakon svih afera i procesa, Dodik uvodi moral u SNSD?

"Svako ko bude pod istragom zbog zloupotrebe položaja istog trenutka treba biti smjenjen sa funkcije", najavio je Milorad Dodik.

  • Politika

  • 09. Okt. 2021  

  • 2

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavljuje moralne poteze i smjenu svih funkcionera protiv kojh postoji bilo kakva istraga, prenosi BN televizija.

Koliko su Dodikove najave iskrene?

"Svako ko bude pod istragom zbog zloupotrebe položaja istog trenutka treba biti smjenjen sa funkcije", najavio je Milorad Dodik. Sve u skladu sa moralnim principima, objašnjava Dodik.

Na šta Dodik misli kada govori o moralu o politici nije do kraja precizirano. Mnoge ranije poruke nisu bile pretjerano moralne.

Politički moralne nisu bile ni česte poruke upućene javnosti, medijima i novinarima koji ne postavljaju ranije dogovorena pitanja.

Komunikolog Mladen Bubonjić najnoviju Dodikovu najavu uvođenja morala u stranku tumači u kontekstu najnovijih dešavanja u Prijedoru i kao reakciju na objavljene fotografije gradonačelnika tog grada, člana njegove stranke.

Bubonjić ovakve najave naziva i pomalo licemjernim.

Inače Dodikov poziv na smjenu gradonačelnika Prijedora zbog neprimjerenih fotografija koje su se pojavile u javnosti građani na društvenimmrežama su takođe komentarisali kao licemjernu jer je u posljednjih nekoliko godina otkriveno mnogo afera u kojima su pojedinci oštetili budžet Srpske a niko nije smijenjen i nije procijenjeno da je obrukao stranku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...