SUSJEDNU DRŽAVU POTRESA NOVA AFERA U ORUŽANIM SNAGAMA: Vojni specijalac pozitivan na kokain

"Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva”

  • Regija

  • 09. Okt. 2021  

  • 1

U petak je potvrđen još jedan slučaj droge u Hrvatskoj vojsci.

Kako su potvrdili iz MORH-a, 8. oktobra je PU zagrebačka u posjedovanju kod pripadnika OSRH pronašla nedozvoljena opojna sredstva.

“Pripadnik OSRH u tom trenutku bio je izvan službe. Vojna policija preliminarno je testirala pripadnika HV-a na droge te mu je testom utvrđena prisutnost kokaina. Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva”, piše Dnevnik Nove TV.

Protiv pripadnika OSRH bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i stegovna prijava Vojnostegovnom sudu u Zagrebu.

U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu odbrane nulta je stopa tolerancije na nedozvoljena opojna sredstva i svaki slučaj bez iznimke, bit će sankcioniran.

U julu čak dvije akcije testiranja

Neslužbeno doznaju, radi se o pripadniku Komande specijalnih snaga, jedinice u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je komadant brigadni general Perica Turalija zbog “afere droga” krajem jula razriješen dužnosti.

Podsjetimo, u julu su četvorica specijalaca i pripadnika Komande za specijalne snage bila pozitivna na drogu – neslužbeno, na kokain. U drugoj akciji testiranja, pozitivan je bio pripadnik vojne policije koji je radio na osiguranju većine događaja na kojima su bili vojni i državni vrh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...