SERGEJ LAVROV U BEOGRADU: "Rusija će podržati svako rješenje koje odgovara Srbima i Srbiji"

Provokaciju na sjeveru Kosova smo žestoko osudili i pozdravili potez predsjednika Vučića, rekao je Lavrov

  • Vijesti

  • 10. Okt. 2021  

  • 3

Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova održao je večeras u Beogradu sastanak sa srbijanskim predsjednikom, Aleksandrom Vučićem.

Nakon razgovora sa Vučićem, Lavrov se obratio novinarima kazavši kako je srbijanskom predsjedniku prenio tople pozdrave Vladimira Putina.

Istakao je kako će susret dvojice predsjednika biti dogovoren.

"Dogovorićemo se kada će biti susret dvojice predsjednika. Bez obzira na infekciju koronavirusa, robna razmjena je porasla više od 16 posto. Na kraju godine rezultat će biti još vidljiviji. Proizvodnja ruske vakcine 'Sputnjik V' u Srbiji je veliki značaj", rekao je Lavrov.

Lavrov je, također, potvrdio kako je sa Vučićem razgovorao o političkoj situaciji u regionu. Kazao je kako će Rusija prihvatiti svako rješenje koje odgovara Srbiji i srpskom narodu.

"Razgovarali smo i o odnosima u regionu. Mi ćemo prihvatiti bilo koje rješenje koje će odgovarati Srbiji i srpskom narodu. Provokaciju na sjeveru Kosova smo žestoko osudili i pozdravili potez predsjednika Vučića. Uvijek u našim kontaktima sa EU podsjećamo na odgovornost Brisela", poručio je, između ostalog, Lavrov.

Na ovaj način, čini se da je Rusija poslala državama u regionu jasnu poruku, a koja glasi da će ova država podržavati interese Srbije na području Zapadnog Balkana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...