MOŽE BITI VRLO OPASNO: Zašto ovu hranu nikako ne biste smjeli držati na gornjoj polici frižidera?

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu frižideru.

  • Zdravlje

  • 11. Okt. 2021  

  • 1

Za dobro zdravlje bitno je jesti raznolike sezonske namirnice - voće, povrće, žitarice, meso, mlijeko, jaja... Također, bitno je i sigurno odvajanje namirnica, tako da se ne kontaminiraju potencijalno štetnim bakterijama, piše Živim.hr.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu frižidera. Ova greška pogoduje širenju bakterija i razvoju bolesti koje se prenose hranom.

Na gornjoj polici frižidera nikada ne biste trebali čuvati sirovo crveno meso, perad, ribu i morske plodove.

"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa, peradi i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može puštati sokove koji mogu imati klice", upozoravaju stručnjaci. Na gornjoj polici treba biti neotvorena pakirana hrana, mliječni proizvodi odvojeno od voća i povrća, a meso, perad i plodovi mora na donjoj polici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...