LOŠE VIJESTI ZA VLASNIKE AUTOMOBILA: Stanje je sve gore i gore, naglo rastu cijene…

Prema Njemačkom udruženju osiguravatelja, ovaj trend se nastavio u posljednjih dvanaest mjeseci.

  • Auto

  • 11. Okt. 2021  

  • 1

Ne samo da automobili postaju sve skuplji, cijene rezervnih dijelova također rastu i to mnogo brže od stope inflacije. Prema Njemačkom udruženju osiguravatelja, ovaj trend se nastavio u posljednjih dvanaest mjeseci.

Cijene rezervnih dijelova za automobile porasle su u prosjeku za više od šest posto od kolovoza 2020. do augusta 2021.

Što se tiče usporedbe s 2013. godinim, od tada su potrošačke cijene u Njemačkoj porasle za 13 posto, ali su proizvođači automobila u istom razdoblju povećali cijene rezervnih dijelova za gotovo 44 posto.

Povećanje cijena bilo je posebno izraženo za poklopce prtljažnika s povećanjem od 60 posto i stražnja svjetla sa povećanjem od 67 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...