JELENA OBUĆINA NA DUHOVIT NAČIN OPISALA STANJE U SRBIJI: "Vraćamo se tamo gdje i pripadamo..." (VIDEO)

"Ne može nas čovjek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju", kaže o Srbiji Jelena Obućina

  • Regija

  • 11. Okt. 2021  

  • 0

"Dobro veče, nesvrstani. Konačno nešto što ima veze sa realnošću. Ona zemlja koja je stvorila pokret, ne postoji 30 godina - njen dobar dio u NATO-u a neki u Evropskoj uniji - samo smo mi nesvrstani, svojom voljom i pameću", rekla je Jelena Obućina u uvodu "Pregleda dana".

"Ne može nas čovjek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju mada tome težimo bez zadrške. Vraćamo se gdje izgleda pripadamo - autoritarni lideri, nekad se to zvalo istočnjačke despotije, stalna nestabilnost, česti regionalni sukobi. A bude i državnih udara", rekla je Obućina i nastavila:

"Kod nas, srećom, zbog samita dva dana proglašena je pauza. Nije lijepo povraćati pred gostima, to ćemo kad odu. A sindrom sa države prešao je na čovjeka - podgrijeva se, zaliva i širi: budi nesvrstan, ne miješaj se, svi su isti, nemoj ni uz koga. Zato nek nas ne čudi što se ne damo svrstati ni u slobodne, ni u razumne a toliko smo utučeni da će nas ispisati i iz prkosnih. I za kraj, istine radi ni u nesvrstanima nismo, jer i tamo imamo status posmatrača - a realnije je da smo za posmatranje", zaključila je Jelena Obućina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...