HRVATSKI MEDIJI TVRDE DA JE SEVERINA PRIJETILA VJEŠTAKU: “Pripremi SVOJU djecu za život bez tate” (FOTO)

U prijavi se navode pritisci i prijetnje kojima je navodno bio izložen psihijatar, te da se radi o sferi njegove krajnje intime i privatnosti i da zato ne objavljuju njegov identitet i sve eksplicitne detalje. 

  • Regija

  • 12. Okt. 2021  12. Okt. 2021

  • 0

Pprema pisanju novog broja lista Nacional, USKOK je na temelju anonimne prijave počeo istraživati je li i u kojoj mjeri preokret u dobivanju starateljstva djeteta Severine Kojić režirala ona sama kaznenim djelom prijetnje seksualnom ucjenom, poznatom i kao "sextortion", te zastrašivanjem svjedoka u postupku. 

Državno odvjetništvo istražuje što je dovelo do toga da se na ključnom ročištu, prije izricanja drugostepenske sudske presude, u svojstvu svjedoka nije pojavio sudski vještak, psihijatar koji je sa psihologinjom izradio vještačenje važno za odluku o starateljstvu nad malodobnim Severininim sinom. 

Prijavljena za iznuđivanje vještaka seks skandalom

U prijavi se, piše Nacional, navode pritisci i prijetnje kojima je navodno bio izložen psihijatar. List navodi kako se radi o sferi njegove krajnje intime i privatnosti te da zato ne objavljuju njegov identitet i sve eksplicitne detalje. 

No u prijavi se navodi da je dobivao višestruke prijeteće poruke koje mu je lično uputila Severina Kojić te da se u njima zahtijeva da ne dođe na ročište na sudu u Splitu, zakazano 5. jula 2021., jer će se, u suprotnom, u medijima objaviti stvari vezane uz privatni život vještaka, iz čega će biti vidljivo da vještak ima intimnu vezu te se precizira s kime. To je pak vrlo neugodno za vještaka jer je oženjen i otac troje djece. Zbog svega je vještak, kako se navodi, odlučio da ne dođe na sud i zamolio je liječnike iz KBC-a Rebro da mu zbog psihičkog stanja prepišu terapiju. Na kraju se nije pojavio na sudu. 

Kako piše Nacional, vještak sada s istražiteljima sarađuje na istrazi prijave protiv Severine Kojić. Inače, ni drugi se vještak, psiholog, nije pojavio na suđenju, a svoj je nedolazak ispričao operacijom stopala, no svoje je očitovanje poslao pisanim putem, što je sud uvažio premda Zakon sugerira da se iskaz treba dati usmeno, a dodatno se može i pismeno.

"Pripremi svoju djecu na život bez tate koji će završit u zatvoru"

Prema pisanju lista, Severina je vještaku psihijatru, za kojeg je sud utvrdio da zbog narušenih kognitivnih i intelektualnih sposobnosti ne može aktivno učestvovati u predmetu, nakon sudskog epiloga poslala više poruka u kojima, među ostalim, piše i sljedeće: "Pripremi svoju djecu na život bez tate koji će završit u zatvoru", "Također ćemo objaviti i tvoje poruke, snimku i tvoj mail da si kognitivno nesposoban. Godinu dana si zavlačio nalaz i pokušali ste otuđit dijete od mene. Niste uspjeli bagro" te "Jedva čekam da vas sve pohapse. Reci prijateljici sutkinji da smo nju ostavili za kraj. Ganjat ću vas do kraja. Ravnateljicu škole, sutkinju i tebe. Sve što si dobio ćeš trošit na tužbe i advokate....", prenosi Index.hr.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...