KO ĆE ZAMIJENITI PREMINULOG MINISTRA MANDIĆA: Poznato kada će Vlada Federacije donijeti odluku...

Ministar Vjekoslav Mandić je preminuo 7. oktobra na Sveučilišnoj klinici u Mostaru.

  • Vijesti

  • 12. Okt. 2021  12. Okt. 2021

  • 0

Na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu Vlada Federacije će donijeti odluku ko će do isteka tehničkog mandata Federalne vlade mijenjati nedavno preminulog federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića.

Podsjećamo, ministar Vjekoslav Mandić je preminuo 7. oktobra na Sveučilišnoj klinici u Mostaru.

-Sutra se u Sarajevu održava sjednica Vlade Federacije na kojoj će se imenovati osoba koja će mijenjati preminulog ministra Mandića. Još uvijek nije precizirano da li će to biti neko od pomoćnika ili sekretar Ministarstva. U svakom slučaju premijer Federacije BiH je taj koji će potpisivati zakonske i podzakonske akte u ime Ministarstva – rečeno je za Faktor u Federalnoj vladi.

Podsjećamo, ovo je treće federalno ministarstvo koje je ostalo bez ministra. Najprije je Elvira Dilberović sa mjesta ministrice Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u februaru 2020. godine, otišla za ambasadoricu BiH u Švedskoj. Mijenja je sekretar Ministarstva Alden Kajtaz. Zatim, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je 29. jula 2020. godine usljed komplikacija izazvanih koronavirusom preminuo. Prema odluci Vlade FBiH mijenja ga Mirza Terzo, pomoćnik ministra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...