SCENE SLIJETANJA OBIŠLE SVIJET: Kapetan Kirk postao najstarija osoba u svemiru, pogledajte kako je sletio na Zemlju

Let kompanije Blue Origin Jeffa Bezosa poveo je četiri osobe, uključujući 90-godišnjeg kanadskog glumca, oko 106 kilometara iznad Zemlje, iznad Karmanove linije.

  • HiTec

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 2

Ikona Zvjezdanih staza William Shatner u srijedu je postao najstarija osoba koja se vinula u svemir.

Let kompanije Blue Origin Jeffa Bezosa poveo je četiri osobe, uključujući 90-godišnjeg kanadskog glumca, oko 106 kilometara iznad Zemlje, iznad Karmanove linije.

“Svi bi ovo trebali učiniti, bilo je nevjerojatno”, rekao je kanadski glumac po povratku na Zemlju, prenijela je Hina, pozivajući se na dpa.

Putnici su nekoliko minuta bili u bestežinskom stanju prije nego što se otvorili padobrani iznad kapsule New Shepard i vratili posadu natrag na Zemlju, oko 11 minuta od polijetanja.

To je bio drugi turistički let u svemir Blue Origina, jedne od tri kompanije koje su nedavno počele nuditi komercijalna putovanja u svemir.

Iako je ovo očit PR-ovski potez Bezosa, nije poznato je li Shatner letio besplatno ili je platio značajnu cijenu.

U tvitu objavljenom za vrijeme leta, Shatner je objavio fotografiju s logotipom Blue Origina na logotipu Zvjezdanih staza i napisao kako se u svom životu znao osjećati kao da “veliki okean istine leži neotkriven predamnom”.

“Želim pisati o svojoj ljubavi prema Zemlji”, rekao je prije leta.

Opisao je Zemlju kao “dragulj, topli, voljeni, hranjiv planet”.

Na putovanju su još bili Audrey Powers, potpredsjednica kompanije Blue Origin za misije i letačke operacije, Chris Boshuizen i Glen de Vries.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...