"SB" NA LICU MJESTA: Nastavak suđenja u predmetu “Dženan Memić”, pogledajte šta se jutros događalo pred Sudom BiH (FOTO)

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

  • Društvo

  • 14. Okt. 2021  

  • 0

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je nastavljeno suđenje u predmetu Zijad Mutap i dr. poznatiji kao "Dženan Memić". Osim Zijada, predmetom su obuhvaćeni Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Suđenje je počelo 7. oktobra čitanjem optužnice, a tužioci Tužilaštva BiH poručili su da će dokazati kako Alisa Ramić (Mutap) nije imala amneziju.

Tužilaštvo će dokazivati da je petorka na čelu sa Zijadom Mutapom, prikrivala i fingirala dokaze i činjenice s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić nastradao.

“Mutap Zijad je u više navrata ostvarivao kontakt sa više osoba, među kojima i sa osobama grupe za organizovani kriminal Hasanom Dupovcem i Alisom Ramić, ranije Mutap i Barić Josipom Barićem, te su isti po njegovim uputama i u dogovoru sa njim, te samostalno, u cilju prikrivanja dokaza i počinioca neovlašteno bez naredbe nadležnog suda izuzimali dokaze, snimke videonadzora sa objekata lociranih na Ilidži”, kazao je Oleg Čavka, tužilac Tužilašva BiH.

Tužilaštvo tereti optužene i da su, između ostalog, navodili policijske službenike MUP-a KS da potpisuju akte koji ne odgovaraju činjeničnom stanju, te da su takve dokumente dostavljali vještacima FUP-a i MUP-a KS.

Odbrana je najavila da će dokazivati kako ne postoji nikakvog organizovanog kriminala te su uložili prigovor na nadležnost Suda BiH.

Prvi od 88 svjedoka biće Muriz Memić, a planirano je iznošenje 166 dokaza.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...