MILORADU DODIKU ZASMETAO I DIREKTOR AGENCIJE ZA LIJEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA BiH: "Aleksandar Zolak može da se preseli u Federaciju"

"Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar državni neprijatelj broj jedan RS", kaže Dodik.

  • Politika

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 2

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u RS i najavio da će Narodna skupština usvojiti leks specijalis koji će regulisati pitanje snabdijevanja bolnica.

Mi ćemo za 2-3 dana predložiti leks specijalis Narodnoj skupštini koja će to usvojiti i regulisati pitanje snabdijevanja bolnica na način kako smo danas razgovarali i postigli opštu saglasnost, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru RS i uspostavljen novi sistem.

"Ako Srbija može da koristi sve ono što joj stoji na raspolaganju kako bi obezbijedila kiseonik, koji je valjan i za djecu, onda možemo i mi. I mi ćemo to uraditi", naglasio je Dodik.

On je rekao da je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak državni neprijatelj broj jedan RS.

"Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari", poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika RS sa direktorima bolnica u manjem entitetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...