VUČIĆ NEĆE BITI SRETAN: Bijela kuća potvrdila, novi američki ambasador u Srbiji je blizak prijatelj predsjednika Joea Bidena, evo šta je radio na Kosovu...

Novi američki ambasador je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsjednika Bidena.

  • Regija

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

Američki predsjednik Joseph Biden nominirao je sinoć američkog diplomatu Christophera R. Hilla za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, što je potvrđeno na iz Bijele kuće.

Američki diplomata Christopher R. Hill se tako vraća u region u kojem je već bio na različitim diplomatskim funkcijama. Važi za nezgodnog pregovarača, a taj status potvrdio je i u periodu kada je bio na funkciji specijalnog izaslanika za Kosovo.

Hillovo je ime dobro poznato javnosti u regionu.

Bio je specijalni izaslanik za Kosovo Sjedinjenih Američkih Država koji je imao jednu od ključnih uloga u pregovorima koji su prethodili konferenciji u Rambueuxu 1999. godine. Kako kosovsko pitanje do danas nije riješeno, čini se da se ovaj američki diplomata na ove prostore vraća da završi započeto.

Novi američki ambasador je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsjednika Bidena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...