VOJIN MIJATOVIĆ PORUČUJE: "SDP će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH i tačka..."

On je gostujući na TV Sarajevo kazao da je SDP na prvom strateškom planiranju u Konjicu donio zaključak da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, a što je potvrđeno i na sjednici partijskog Predsjedništva i nedavno u Tešnju.

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 2

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je da će SDP imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i da očekuje da ga podrže partneri Narod i pravda i Naša stranka.

 On je gostujući na TV Sarajevo kazao da je SDP na prvom strateškom planiranju u Konjicu donio zaključak da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, a što je potvrđeno i na sjednici partijskog Predsjedništva i nedavno u Tešnju.

"I ne znam šta nije jasno u našoj poruci. SDP će imati kandidata i on će biti budući član Predsjedništva BiH. Svi trebaju podržati našeg kandidata jer smo mi najveća opoziciona partija. I tačka. Dakle, citiram odluku Predsjedništva SDP-a. SDP će imati svog kandidata, a to je i Nermin Nikšić rekao 40 puta", kazao je Mijatović.

On kaže da mu je drago jer postoji velika zainteresovanost u okviru sarajevske koalicije da rade zajedno, ali ističe da postoji još nekoliko kantona i ostatak države.

"Mi smo najveći u opozicionom bloku, s najvećim kapacitetom i najboljim ljudima i bilo bi najbolje da podrže našeg kandidata. Siguran sam da će moj prijatelj Elmedin Konaković i Edin Forto kao poprilično ozbiljni političari shvatiti važnost momenta u kojem se nalazimo, i na način kako je Nikšić bio veoma korektan na lokalnim izborima i podržao njihove kandidate nauštrb SDP-a u Sarajevu. I tu utakmicu smo dobili, iako je Nikšić negodovao, pa i s moje strane, da budem iskren. Ali preuzeo je rizik na sebe i pobijedili smo SDA", kaže Mijatović i nastavlja:

"A ovo je sada utakmica Premijer lige, morate pustiti prvi tim, najbolju postavku da pobijedi i za Predsjendištvo BiH i Parlament BiH, i Federalni parlament i NSRS. I duboko vjerujem, i razumijem političko pozicioniranje, sve se ovo vodi u dobroj atmosferi, koliko god mediji pričali o nekom raspadu Trojke. Od toga nema ništa. Vjerujem da će svi stati uz kandidata SDP-a i da ćemo oduvati SDA, SNSD i HDZ i preuzeti odgovornost", poručio je.

Ovime je potvrđeno pisanje Klixa da je SDP na posljednjem Stateškom planiranju u Tešnju konstatovao da će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH i da Denis Zvizdić, bivši SDA-ovac, nije prihvatljiv za SDP kao nezavisni kandidat Trojke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...