PUCANJE PO ŠAVOVIMA: Trivićka upozorava da Dodik i SNSD pokreću krupnu političku temu kako bi pobjegli od činjenice da se RS nalazi u najgorem…

Ona je navela da je na sceni pokušaj skretanja pažnje sa jedne od najvećih afera u koju je, kako tvrdi, umješan i sam vrh RS-a.

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 4

Potpredsjednica PDP i narodna poslanica Jelena Trivić, kaže da Republika Srpska nikada nije bila toliko ugrožena kao danas, ali iznutra.

"Preplavljen korupcionim aferama koje je produkovala njegova vlast i njegovo najbliže okruženje, Dodik i njegov SNSD pokreću jednu krupnu političku temu kako bi pobjegli od činjenice da se Srpska nalazi u najgorem ekonomskom, demografskom i moralnom posrnuću od osnivanja. Nikada Srpska nije bila toliko ugrožena kao danas, ali ugrožena je iznutra", kaže Trivićka.

Ona je navela da je na sceni pokušaj skretanja pažnje sa jedne od najvećih afera u koju je, kako tvrdi, umješan i sam vrh RS-a.

"Dodikova radikalizacija i produkovanje nove političke krize direktno je srazmjeran stepenu korupcije i umješanosti vlasti u korupciju, te skretanju pažnje s najvećeg zločina u koji je umiješana i vlast Srpske, a tiče se korištenja industrijskog kiseonika u medicinskim ustanovama u Srpskoj. Direktno je srazmjeran i njegovom strahu od gubitka vlasti. NJemu treba politička tema o kojoj će da se priča bez jasnog plana kako će ta priča završit", kazala je Trivić, te dodala da jučerašnji sastanak sa ambasadorima to jasno pokazuje: sazvan “ad hock”, bez jasnog plana i bez saopštavanja rezultata tog sastanka.

"Potpuni promašaj. Pričati o ovako krupnoj temi bez jasnog plana je u svakom pogledu pogubno. Dalja objašnjenja njegovog neartikulisanog djelovanja su izlišna, ne postoji razumno objašnjenje, postoji riječ srljanje bez plana, vizije, bez obaziranja kakve to posljedice može da proizvede", napisala je Trivić, prenosi Srpska.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...