DŽAFEROVIĆ PRECIZIRAO: “BiH će opstati, a ako DODIK ne bude poštovao državu, onda NEMA Dejtona i RS-a” (FOTO)

Dćaferović je kazao da to što Dodik radi ne može biti dobro ni za koga, te da može nanijeti štetu i entitetu koji predstavlja.

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 11

Šefik Džaferović, član Predsjeništva BiH je nakon sastanka sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaela Linharta komentirao izjave Milorada Dodika.

-Mislim da gospodin Dodik radi jedan uzaludan posao koji nikako ne može donijeti rezultate koje on očekuje nego nas sve skupa vodi u neku vrstu destabilizacije i koristim ovu priliku da ga pozovem da se kani toga da dođe ovdje u Predsjeništvo – rekao je Džaferović.

Istakao je da to što Dodik radi ne može biti dobro ni za koga, te da može nanijeti štetu i entitetu koji predstavlja.

-Govoriti o tome da se radi na poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, a zahtijevati da se vratimo na stanje koje je bilo 1996. godine, to je u osnovi protiv Dejtona. Osporavati ulogu visokog predstanika je protiv Dejtonskog sporazuma i to je antidejtonska aktivnost, kao i osporavanje Ustavnog suda BiH – naveo je Džaferović, prenosi Hayat.

Zaključio je da ako Dodik ne bude poštovao državu BiH, onda nema ni Dejtona ni entiteta.

-BiH će opstati. Ona je postojala i prije Dejtona – naveo je Džaferović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...