UKUSNO I SOČNO U TREN OKA: Napravite staru, dobru kukuruzu po ovom receptu...

Ako volite domaće hljebove obavezno isprobajte ovaj recept.

  • Gastro

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 šolja kukuruznog brašna

1 šolja brašna

2 jaja

1 šolja kefira

2/3 šolje šećera

½ šolje putera

½ kašičice sode bikarbone

½ kašičice soli

PRIPREMA:

1. U tavi otopite puter.

2. Sklonite s vatre i dodajte šećer.

3. Brzo umutite jaja pa dodajte kefir i prašak za pecivo.

4. Dodajte kukuruzno i obično brašno te so i dobro promiješajte.

5. Prespite u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 40 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...