AMESS NIJE IZDRŽAO: Preminuo zastupnik u britanskom parlamentu koji je danas napadnut nožem (VIDEO)

Motiv napada nije poznat.

  • Svijet

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

Britanski poslanik David Amess preminuo je nakon što je izboden na sastanku lokalnog odbora, saopćila je lokalna policija.

Amess je napadnut u metodističkoj crkvi u mestu Lionsi. Sky News prenosi da je ušao na zakazani sastanak, kada je izboden nekoliko puta.

Jedna osoba starosti 25 godina je uhapšena, javlja „Guardian“, ali policija nije saopćila njen identitet. Policija je objavila i da „ne traga ni za kim više u vezi ovog incidenta“.

Motiv napada nije poznat. 

Jedan vijećnik, koji je bio na mjestu događaja nakon uboda nožem, rekao je da David Amess nije odveden u bolnicu, već su ga ljekari operisali na licu mjesta. Dodao je da je bio porodičan čovjek i da je imao četiri kćerke i sina, prenosi portal Nova.rs.

„Uvijek je pokušavao da pomogne ljudima, posebno izbjeglicama. Bio je vrlo druželjubiva osoba, uvijek je govorio ono u šta vjeruje i toga se drži“, rekao je on.

Kolege ga opisuju kao osobu koja je sa velikom strašću pristupala svom poslu, sve zbog dobrobiti građana.

David Amess ušao je u britanski parlament još 1983. godine. Na spisku njegovih glavnih interesovanja je „dobrobit životinja i pitanja koja se tiču svakodnevnice“.

On je treći poslanik Velike Britanije koji je ubijen od 1990. godine, a drugi u posljednjih pet godina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...