DODIKOV JEFTINI SPIN: "Ja u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba"

To govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina, naglasio je Dodik

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  

  • 10

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska "slobodna i multietnička zemlja" i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu posjetu Banjoj Luci, Dodik je podsjetio da u Republici Srpskoj, prema popisu, živi oko 14 odsto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi.

- Za razliku od Izetbegovića, ja na primjer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u Republici Srpskoj, jer ih tamo nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina, naglasio je Dodik, javlja Srna.

 

Uostalom, rekao je Dodik, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjoj Luci, a pretpostavljam ni posljednji.

U Banjoj Luci je danas održana redovna sjednica Predsjedništva SDA, kojoj je prisustvovao i njen predsjednik Bakir Izetbegović. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...