NEKADAŠNJA NAJMOĆNIJA ŽENA SRBIJE OSTAJE IZA REŠETAKA: Određen pritvor Dijani Hrkalović, osumnjičena je za...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak uvečer da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi „ubistva na šinama“ u Beogradu.

  • Hronika

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 0

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj sekretarici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijani Hrkalović, saopćeno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopćenju, njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično djelo trgovina uticajem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak uvečer da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi „ubistva na šinama“ u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine.

Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.

 Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita krivična djela među kojima su teška ubistva, otmice, dilanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnka Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja, javio je BIRN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...