SJAJNA POBJEDA BH. ŠAMPIONKE: Dea Hardželaš pobjedom nad 152. tenisačicom svijeta UŠLA U FINALE turnira u Peruu

Turnir u Limi igra se za nagradni fond od 25 hiljada dolara. 

  • Sport

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 1

Dea Hardželaš, najbolja bosanskohercegovačka tenisačica, plasirala se u finale ITF  turnira u glavnom gradu Perua- Limi nakon što je u dva seta (6-1, 6-4) savladala Francuskinju Amandine Hesse

Naša tenisačica koja je prije ovog turnira  zauzimala 289. mjesto na WTA listi je u prvom setu deklasirala 152. igračicu svijeta, da bi u drugom setu kod rezultata 5-1 propustila nekoliko meč lopti i na kraju privela meč kraju pobijedivši 6-4 nakon 1.26 minuta igre.

Podsjetimo, Dea Hardželaš je i prošle nedjelje igrala finale prvog turnira u Limi kada je poražena u tri seta od Daniele Seguel, ali je napredovala za 40 mjesta na WTA listi i došla do rankinga karijere.

U sutrašnjem finalu naša tenisačica čeka bolju iz  drugog polufinalnog meča između Brazilke Caroline Alves  i Njemice Katharine Gerlash.

Turnir u Limi igra se za nagradni fond od 25 hiljada dolara.      

("SB")

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...