LIDER SBB-a O MILORADOVOJ HUŠKAČKOJ RETORICI: "Dodik je u teškoj situaciji..."

"Dodik je u teškoj situaciji. On je u ozbiljnom problemu ako su moje informacije tačne. Cijela drama oko ukidanja Visokog sudskog vijeća i pokretanje Republičkog je neizvodiva", kazao je Radončić.

  • Mini market

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 0

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić večeras je gostovao na Face TV-u.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i huškačkoj retorici Milorada Dodika

"Dodik je u teškoj situaciji. RS je prva po smrtnosti od korona virusa. On je u ozbiljnoj situaciji. Uhapšen je njegov sestrić. Moguće je da se on želi osvetiti tužiteljima. Zemlje potpisnice Dejtona trebaju garantovati sigurnost. Međunarodna zajednica je na prekretnici. Mi sami ne možemo riješiti neke stvari. Komšić proglašava Dodika luđakom. To se govorilo i za Miloševića, pa su nas doveli do genocida. Bolje da se u Beogradu razgovara sa Vučićem da urazumi Dodika", kazao je Radončić.

Tužilaštva su u principu sporija, rade dakle sporo, istakao je Radončić, a na opasku Hadžifejzovića da je u njegovom slučaju bilo brzo, samo se nasmijao. 

Naglasio je da ne očekuje spektakularna hapšenja u BiH. 

Da li će država reagovati i da li je država uopšte spremna na nešto, problemi, oružani sukob i da brani ustavni poredak, pitao je Hadžifejzović lidera SBB-a.

"Ovdje se nalaze snage EUFOR-a, imate obveznicu zemalja potpisnica Dejtona, dakle, Dejton je čedo međunarodne zajednice i oni su na prekretnici. Ili će pokazati da su u stanju da djeluju i spase zemlju ili će biti scenario da mi sami to riješimo, da se organizuje neka mirovna konferencija", ističe između ostalog Radončić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...