IBRAHIMOVIĆ SE HVATAO ZA GLAVU: Šokantan preokret u Milanu za prvo mjesto na tabeli i loše vijesti za Zlatka Dalića (VIDEO)

Milan se privremeno popeo na vrh tabele talijanske Serie A, nakon što je u subotnjem dvoboju na San Siru velikim preokretom pobijedio Veronu sa 3:2.

  • Sport

  • 17. Okt. 2021  

  • 0

Ekipa pod vodstvom Igora Tudora odigrala je vrlo dobro prvo poluvrijeme i već u 7. minuti došla do prednosti pogotkom Gianluce Caprarija. U 24. minuti je Čeh Antonin Barak udvostručio Veroninu prednost iz kaznenog udarca koji je dosuđen zbog prekršaja Romagnolija na bivšem hrvatskom reprezentativcu Nikoli Kaliniću.

Šokantan razvoj situacije na terenu s nevjericom je na klupi pratio Zlatan Ibrahimović.

Jedan od boljih Milanovih igrača u prvom poluvremenu bio je Ante Rebić, ali je zbog ozljede bio prisiljen napustiti igru u 36. minuti, a zamijenio ga je Portugalac Rafael Leao. Upravo je Leao taj koji je u 59. minuti ubacio s lijeve strane, a Olivier Giroud glavom postigao pogodak za 1:2. Milan je izjednačio u 76. minuti, kad je Franck Kessie realizirao kazneni udarac koji je izborio Samu Castillejo.

Samo dvije minute poslije preokret je bio potpun, zahvaljujući nesretnom i nespretnom Veroninom igraču Korayu Gunteru. Nakon ubačaja s desne strane Nijemac turskog porijekla pokušao je izbaciti loptu iz kaznenog prostora, ali ju je zahvatio tako da je ona završila iza leđa njegovog golmana Lorenza Montipa.

Valja izdvojiti i povratak Zlatana Ibrahimovića na teren u 77. minuti utakmice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...