ŠAROVIĆ IZNERVIRAO DODIKOVOG SAVJETNIKA: "Imate Mirka koji kao neka baba iznosi nekakve tračeve i daje..."

Izjava Mirka Šarovića da su Milorad Dodik i SNSD najveća prijetnja po mir i stabilnost u BiH i Fahrudina Radončića da je potrebno uvesti sankcije Dodiku i svim ljudima koji prate njegovu politiku u SNSD-u, pokazuju da je očigledno da je to jedna uigrana politička kombinacija prizivanja međunarodne intervencije prema ljudima koji vode RS i predstavljaju većinsku volju građana i naroda u RS-u, izjavio je savjetnik člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević.

  • Mini market

  • 17. Okt. 2021  17. Okt. 2021

  • 4

Kovačević je istakao da su Šarović i lider SDA, Bakir Izetbegović, u potpunosti saglasni u tome da su prijetnja po mir i stabilnost Dodik i SNSD koji se bore za Republiku Srpsku. - Dodik i SNSD žele da zaštite Srpsku, da sačuvaju sve ono što Srpskoj po Ustavu pripada, žele da vrate Srpskoj sve ono što su nam nezakonito oduzimali. Za njih prijetnja nisu ni stranci koji dolaze u BiH, donose katastrofalne, antiustavne, antidejtonske odluke kojima se Srpskoj oduzima poljoprivredno zemljište, šume, kojima imaju namjeru da nam oduzmu vode, vazduh i sve ono što se na bilo koji način zove Republika Srpska. To je za njih u potpunosti u redu, a mi koji želimo da se tome suprotstavimo, predvođeni Miloradom Dodikom, smo po njima prijetnja po mir i stabilnost u BiH – izjavio je Kovačević. 

Kovačević je rekao da je "to nešto potpuno strašno i skandalozno i nešto što je u potpunosti odrođeno od naroda i građana Republike Srpske".

- Nas takve stvari i takve prijetnje sankcijama sigurno neće prepasti, neće nas pokolebati. Mi znamo šta je naš posao. Naš posao je da sačuvamo Republiku Srpsku, da Srpskoj vratimo ono što joj pripada, a Republici Srpskoj pripada sve ono što piše u Ustavu BiH, jedinom Ustavu koji je na snazi, koji je Republika Srpska kao strana prihvatila i potpisala 1995. godine u Dejtonu – rekao je Kovačević.

Komentarišući izjavu Šarovića koji je jednom prilikom rekao da je odgovor Lavrova Dodiku ustvari bio ne ono što smo mogli da čujemo u medijima, nego da pređe, kako je rekao, na naredno pitanje, Kovačević je poručio da je to prilično komično.

- Imate Milorada Dodika koji sjedi sa Vladimirom Putinom, Xi Jinpingom, Viktorom Orbanom i sa mnogim drugim evropskim i svjetskim liderima, i imate Mirka Šarovića koji kao neka baba tračara bukvalno iznosi nekakve tračeve i daje pretpostavke o tome šta se negdje dogodilo ili nije dogodilo. Mirko Šarović ne zna šta se dogodilo na bilo kojem sastanku, nije nikada prisustvovao takvim sastancima, neće vjerovatno nikada ni prisustvovati – rekao je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...