VUKANOVIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Beskrupulozni ministar Alen Šeranić po Dodikovoj direktivi ubrzano radi na formiranju..“

Ovaj vikend bio je radni za većinu ministara i vladinih službenika, jer se i nedjeljom do večernjih sati ubrzano radi kako bi se spremio set novih zakonskih rješenja po Dodikovoj direktivi, koji bi već početkom novembra trebalo da se nađu pred poslanicima na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Mini market

  • 18. Okt. 2021  

  • 2

-Posebno su vrijedni i ažurni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji naivno pokušavaju da naknadnim izmjenama zakona i odredbi izbjegnu odgovornost za poigravanje i kockanje sa životima ljudi i pacijenata u Republici Srpskoj korištenjem tehničkog umjesto medicinskog kiseonika.

Ministar zdravlja Alen Šeranić pokazao je svoje pravo lice, iako je pokušao da odglumi i ostavi u javnosti utisak poštenog i naivnog nevinašca koji je tobože nešto drugačiji od drugih ministara.

Njegovi saradnici danima pripremaju dokumenta kako bi se formirala Agencija za lijekove Republike Srpske i onemogućio rad Agenciji za lijekove BiH na teritoriji Srpske. Prva odluka nove Agencije za lijekove Republike Srpske, čije će osnivanje po hitnom postupku Vlada predložiti Narodnoj skupštini početkom novembra, biće dozvola korištenja tehničkog kiseonika kao lijeka u medicinske svrhe, što je nevjerovatan presedan do sada nezabilježen u svijetu.

Beskrupulozni Šeranić, umjesto da podnese neopozivu ostavku, podnese račune i uputi izvinjenje naciji, naivno misli da će naknadnim donošenjem suludih zakonskih rješenja, koja nikada neće stupiti na snagu jer su suprotna Ustavu, ali prije svega pravilima, normama i protokolima svih zdravstvenih sistema svijeta, biti sa saučesnicima amnestiran odgovornosti za zločine protiv čovječnosti koje su svjesno počinili, a čija je direktna posljedica crna statistika i poražavajući rezultati po kojima Republika Srpska, uz Peru, ima najveću smrtnost pacijenata u svijetu od početka pandemije koronavirusa.

Ova užurbana akcija, koja se sprovodi nakon nedavnog sastanka iza zatvorenih vrata Dodika sa Šeranićem, Viškovićem, Željkom Cvijanovićem i direktorima svih bolnica u RS-u, pokazuje šta je stvarna pozadina najnovijih mjera i avanturističkih suludih poteza koji se provode pod krinkom povratka izvornih Dejtonskih nadležnosti. Dodik, njegovi satrapi i skutonoše poput Viškovića i Šeranića, pokušavaju izbjeći odgovornost za zločine počinjene nad sopstvenim narodom, tako što će post festum izmijeniti zakone i odredbe, piše na svom blogu Nebojša Vukanović, te dodaje:

-Naravno da ih nikakve izmjene zakonskih rješenja, ma koliko bile sulude, ne mogu naknadno amnestirati od odgovornosti koje su počinjene, ali je nevjerovatna činjenica da je beskrupulozni Dodik spreman na nevjerovatne avanture, prijeti u prazno nekakvom secesijom, stavlja na kocku narod i Republiku Srpsku, žrtvuje mir, kakvu-takvu stabilnost, sankcije narodu i Srpskoj, dovodi atmosferu do ivice  usijanja i sukoba, kako bi sebe i svoje satrape, koji uništavaju narod, zaštitio od procesuiranja i odgovornosti zbog zločina počinjenih nad sopstvenim narodom, piše Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...