REGION ŠOKIRAN PRIZORIMA IZ BANJA LUKE: "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji" (VIDEO)

Navijači Borca Lešinari su na utakmici protiv kosovskog Bese Famgasa još jednom pokazali pravo lice

  • Hronika

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 4

Veliki skandal obilježio je rukometnu utakmicu EHF kupa između banjalučkog Borca i kosovskog Bese Famgasa u kojoj je Borac slavio s 28:25. Ipak, slavlje domaćina pokvarili su rasistički i nacionalistički povici navijača. 

Sramotni ispad Lešinara, kako se navijači Borca nazivaju, zabilježili su i sudac i delegat. Lešinari su poznati kao ekstremno prosrpski orijentirani navijači koji nerijetko u svojim pjesmama veličaju i ratne zločince, a ni ovoga puta nisu se mogli suzdržati od vrijeđanja i prijetnji. Kosovski klub je podijelio dio onoga što su doživjeli na gostovanju. 

"Sramota! U nedjelju je odigrana utakmica drugog kola EHF Kupa protiv banjalučkog Borca u kojoj je KH Besa Famgas poražen s 28:25. Utakmica je pak ostala u sjeni suludog skandiranja lokalnih navijača koji su cijelo vrijeme navijali protiv Kosova", stoji u objavi kluba na Facebooku uz opasku: 

"Bili su to rasistički i nacionalistički povici poput "Kosovo je Srbija", "ubij, ubij, ubij Šiptara", "Kosovo je srce Srbije", "Ubij Hrvata da Šiptar nema brata", "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji", a to su samo neke od pjesama koje su za slovačke sudije iznenađujuće bile ok", poručili su iz kosovskog kluba nakon velike neugodnosti na gostovanju u Banjoj Luci.

Posted by KH Besa Famgas on Monday, 18 October 2021

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...