„JESAM, NISAM, MOŽDA…”: Novak Đoković govori o vakcinisanju, želi ići u Melbourne

"Mediji su postali, nemam riječ kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru", kazao je on.

  • Sport

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 0

Vakcinacija Novaka Đokovića veoma je popularna tema u posljednje vrijeme, a najbolji teniser svijeta još uvijek ne želi otkriti da li se odlučio na imunizaciju protiv korona virusa.

"Zauzimam stav koji zauzimam i uvijek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumjereno pitanje", kaže on. 

Dodaje kako previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju  i da osuđuju čovjeka.

"Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrijebe. Mediji su postali, nemam riječ kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni. Sada ovo što sam vama rekao, neko od vaših urednika može da uzme i napravi skandal od toga. Ne želim da učestvujem u nekoj oluji koja se trenutno dešava. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspješniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao zašta imam motivaciju. To je čitava geneza", rekao je Novak Đoković za Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...