ČOVIĆ HITNO OTPUTOVAO U ZAGREB: Premijer Hrvatske otkrio razloge susreta sa predsjednikom HDZ-a BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković jučer je komentirao brojne teme, jedna od njih je i situacija u BiH.

  • Politika

  • 19. Okt. 2021  

  • 5

– Izbori su za godinu dana. Faza u kojoj se nalazimo trebala bi biti završna faza da se postigne dogovor o izmjeni Izbornog zakona. U budućnosti ne bi smjelo dolaziti do situacije da drugi narod na teritoriju FBiH svojim glasovima bira Hrvatima njihova predstavnika u Predsjedništvu BiH, kazao je Andrej Plenković, dodavši da je cilj izmjena Zakona da sva tri konstitutivna naroda budu istinski ravnopravni.

– Da se jedan narod ne osjeća da postoji neki inženjering i da je u podređenom položaju. Onda taj narod nije zadovoljan, ne osjeća se dobro. Stvara se nepovjerenje i tenzije, a nije to potrebno. Hrvati ne dovode u pitanje funkcionalnost BiH, niti njenu jedinstvenost, niti njenu suverenost, niti europski ili atlantski put…

Dodaje da će na ovu temu danas razgovarati s Draganom Čovićem u Zagrebu.

Pored ovih tema, kako neslužbeno saznajemo, dva će lidera HDZ-a razgovarati na temu šta i kako dalje nakon što Milorad Dodik ode sa političke scene u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...