ŽELJKO KOMŠIĆ ODBRUSIO RUSKOM AMBASADORU: "Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o tome!"

Povodom posljednjeg medijskog istupa ambasadora Rusije u BiH IGora Kalabuhova, reagovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 18

Reakciju Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića prenosimo integralno:

Ambasador Ruske Federacije, Igor Kalabuhov svojim komentarom o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učinio je ono što sama Rusija radi već duže vremena, a to je miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija.

Oružane snage Bosne i Hercegovine formirane su donošenjem odgovarajućih zakona u propisanoj proceduri u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, koja je jedino jedino zakonodavno tijelo države Bosne i Hercegovine. Tu se uopšte ne radi o davanju bilo čije saglasnosti na bilo šta, već o klasičnom postupku donošenja zakona, što je praksa ne samo u Bosni i Hercegovini, već u cijelom demokratskom svijetu.

Jasan je povod ovog iskaza ambasadora Kalabuhova i on je sadržan samo u jednoj riječi – NATO. Dakle, Rusija ima aktivan angažman na Zapadnom Balkanu u sprečavanju pojedinih zemalja da postanu članice NATO saveza. Što se tiče Bosne i Hercegovine, naš put je jasan, i definisan odlukama institucija države Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...