OVO JE BILA NOĆ NOGOMETNIH GENIJALACA: Messi predvodio PSG do pobjede na Parku Prinčeva, Salah se poigravao sa odbranom Madriđana (VIDEO)

Igrane su utakmice drugog kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D. .

  • Sport

  • 19. Okt. 2021  

  • 0

Milan je poražen na Dragao do Porta (1:0). Domaći su bili preopasni i kreirali su veliko broj prilika, ali postigli su samo jedan gol. Pobjedu portugalskom klubu donio je Luis Diaz u 65. minuti. Krunić je bio starter, a bh. veznjaka zamijenio je Daniele Maldini u 82. minuti.

Ajax je iznenađujuće savladao Borussiju Dormtund sa 4:0. Nakon gola Marca Reusa nakon 11 minuta igre, Daley Blind je u 25. udvostručio prednost Kopljanika. U drugom dijelu su još pogađali Anthony i Haller te tako u potpunosti dotukli Milionere.

Ubjedljiv je bio Real Madrid koji je na gostovanju savladao Shakhtar (0:5). I na ovom susretu mreža se prvi put tresla nakon autogola, a u 37. minuti Sergiy Kryvtsov je pogodio svoju mrežu. Od 51. do 65. minute Kraljevi su sve riješili. Dva gola je postigao Vinicius Junior i jedan Rodrygo. Potom je Karim Benzema u nadoknadi postavio konačnih 0:5.

Inter je na Giusepe Meazzi pobjedio gostujući Sheriff Tiraspol rezultatom 3:1, a odličnu partiju odigrao je naš reprezentativac Edin Džeko.

Liverpool je u gostima slavio protiv Atletico Madrida (2:3). Redsi su poveli golovima Mohameda Salaha i Nabyja Keite u 8. i 13. minuti, ali do odmora Jorgandžije su izjednačile pogocima Antoinea Griezmanna. Francuz je u 52. minuti isključen, a u 76. je Salah donio pobjedu gostima.

Golijada je viđena i na Parku Prinčeva gdje je Paris Saint-Germain pobijedio RB Leipzig (3:2). Kylian Mbappe je donio vodstvo Parižanima u devetoj minuti, ali su gosti preokrenuli golovima Andrea Silve u 28. i Nordija Mukielea u 57.

Uslijedio je novi preokret u nastavku, a dva gola postigao je Lionel Messi i tako donio PSG-u trijumf. Fenomenalni Argentinac pogodio je u 67. minuti, a potom i sedam minuta poslije je realizovao penal.

Rezultati:

Grupa A

Club Brugge – Manchester City 1:5

PSG – RB Leipzig 3:2

Grupa B

Atletico Madrid – Liverpool 2:3

Porto – Milan 1:0

Grupa C

Besiktas – Sporting 1:4

Ajax – Borussia Dortmund 4:0

Grupa D

Inter – Sheriff 3:1

Shakhtar – Real Madrid 0:5

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...