APSOLUTNI HIT NA INTERNETU: Pogledajte reakciju Magnifica dok gleda kako Dodik lupa gluposti o pjesmi „Pukni zoro“ (VIDEO)

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je objavljeno ime autora pjesme „Pukni zoro“.

  • Show

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 3

Milorad Dodik je pokazao koliko ne zna, tvrdnjama o nastanku poznate pjesme.

"U prilog Borenoviću koji je rekao da sam puk'o, ja sam pjevao pjesmu 'Pukni zoro', on je to pogrešno razumio vjerovatno. To je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put. U teškim borbama su se borili da se vrate na prostor Srbije, na Solunskom frontu i jedna divna pjesma koja ne vrijeđa nikoga, koja pjeva i opjevava ratnike koji se vraćaju iz rata, a ne ratnike koji idu u rat", rekao je Milorad Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Pjesma "Pukni zoro", koju svi rado slušaju i kafanama, i koja se pušta na raznim svečanostima u Srbiji i RS-u, nastala je za potrebe filma ''Montevideo, Bog te video'', a komponovao ju je i napisao Robert Pešut Magnifico.

„Ja sam autor pjesme 'Pukni zoro' i čuo sam za tu urbanu legendu koja se stvorila oko nje. U stvari, ima više urbanih legendi. Jedna je da je pesma nastala u Prvom balkanskom ratu, a druga da je nastala u Prvom svjetskom ratu na Kajmakčalanu. To nas je zabavljalo. Pratiš uspjeh pjesme koja je izašla iz svojih okvira. Bila je napravljena za film, pa je otišla u kafanu, pa iz kafane svuda. To čovjek ne može da prati. To me i raduje i mnogo mi znači. U neku ruku je to jedino što autor poželi. Narod je tu pjesmu uzeo kao svoju i to je vrhunac autorstva“, izjavio je svojevremeno Magnifico.

Muzičar je na svom Facebook profilu objavio snimku na kojoj u nevjerici gleda kako Milorad Dodik lupeta o tome kako je nastala pomenuta pjesma.

Video u trajanju od 40 sekundi postao je apsolutni hit na internetu.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...