AVDO AVDIĆ OTKRIVA: "Milorad Dodik je u grču i pokušava da na ovaj način prikrije svoj strah..."

U novom izdanju informativne emisije O Dnevnik bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji. 

  • Mini market

  • 20. Okt. 2021  

  • 1

Novinar Avdo Avdić komentirao je događaje na političkoj sceni i odgovorio na pitanje zašto je Milorad Dodik toliko opušten:

- Ne bi ja rekao da je opušten, mislim da je on u grču i da pokušava da na ovaj način prikrije svoj strah. Moje mišljenje i mislim da je to mišljenje puno ljudi koji poznaju dobro situaciju u bh. društvu, naročito ono što se ne vidi u javnosti, mislim da je odluka sutrašnjeg VSTV-a jedan od razloga zbog čega se Milorad Dodik ponaša ovako. Ukoliko vi imate kontrolu nad CIK-om, a imao je zajedno sa Draganom Čovićem, pa izgubite, ukoliko imate kontrolu nad VSTV-om preko Milana Tegeltije koji je kasnije postao njegov savjetnik i više ne skriva da je bio njegov čovjek u VSTV-u, poručuje Avdić.

Gubljenje poluge preko koje je Dodik pokušao da preuzme velike institucije BiH, i to preko Tužilaštva BiH, prema riječima Avdića, bila je Gordana Tadić.

- Mislim da su njegove inicijative u direktnoj vezi sa gubljenjem kontrole sa pravosuđem u BiH, odnosno nad Tužilaštvom BiH, naglasio je Avdić.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...