"STIŽE NAM HLADNA FRONTA...": Meteorolog Nedim Sladić najavio nove vremenske prilike u BiH, snijeg stiže u...

Nakon jednog od najtoplijih ljeta u znanoj historiji naše zemlje u kojem smo na vrhuncima toplotnih valova često priželjkivali svježije dane, nismo ni slutili da će prava, prva konkretna, širokopojasna kiša nakon maja mjeseca stići u našu zemlju i napojiti žednu zemlju tek u oktobru.

  • Vijesti

  • 20. Okt. 2021  

  • 0

Iako djeluje da je dosadašnji dio oktobra 2021. subjektivno hladniji od prosjeka, prvih 5 dana i dalje na mjesečnoj bazi ga čuvaju od statistike hladnijeg, i većinom je u rangu prosječnog u odnosu na višegodišnji prosjek 1981-2010. Međutim, period od 06. do 16.10. pripada hladnijem vremenu od prosjeka, u pojedinim danima i znatnije, poručio je u analizi meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Ako pogledamo vremensku prognozu za naredne dane, ponovo ćemo dobiti oblake i padavine, i to u četvrtak, najprije u Hercegovini i zapadnoj Bosni koji će dovlačiti jugo i jugozapadnjak, a u petak hladna fronta sa sjeverozapada premjestit će se preko naše zemlje donoseći kišu i osjetniji pad temperature, koji bi bio znatno osjetniji u subotu kada bi na planinama centralne Bosne ponovo bilo i snijega. No, upravo ona će donijeti postepeno smirivanje vremena, najprije na sjeverozapadu Bosne usljed jačanja zračnog pritiska, a do večeri i u ostatak zemlje, navodi Sladić, a piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...