DA SRCE PUKNE: Blizanci preminuli od korone, prije 2 dana umrla im i majka…

Ljubomir i Miroslav Živković sahranjeni su na groblju u Mirijevu.

  • Hronika

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Braća blizanci Miroslav i Ljubomir Živković (59), vrsni šahisti, preminuli su od posljedica infekcije koronavirusom, a iako su bili smješteni u covid-bolnicu u Batajnici (Srbija) bolest ih je pokosila za sedmicu dana.

Nažalost, u ponedeljak im je od korone preminula i majka, pa je porodično breme spalo na mlađu sestru Goricu.

Kako ističu njihovi bliski prijatelji, Ljuba je bio bolji šahista, a Mića vedrijeg duha, uvijek spreman za šalu. Obojica su, kažu, bili prave ljudine koje su svi voleli i poštovali.

-Iako su jednojajčani blizanci i po izgledu gotovo identični, karakter im se potpuno razlikovao. Ljuba je bio zatvoren, ponekad i namrgođen, a u šahu oprezan, igrao je na duge staze. Mića je, sa druge strane bio sušta suprotnost, pošto je rođen kao veseljak i druželjubiv, a u igri sklon avanturama i žrtvama, pravio je šahovske minijature, prenosi Hayat.

Ljubomir i Miroslav Živković sahranjeni su na groblju u Mirijevu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...