FUDBALERSKA KLASA: Salah uspio ono što još nijedan igrač Liverpoola nije u 129 godina…

Salah je golom protiv Atletica postao prvi igrač Liverpoola u historiji koji je, u 129 godina koliko postoji ovaj veliki engleski klub zabio gol na devet utakmica u nizu. 

  • Sport

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Sjajnu utakmicu odigrali su u Ligi prvaka madridski Atletico i Liverpool, a u pobjedi gostiju iz Engleske 2:3 u historijske knjige upisao se Egipćanin Mohamed Salah U utakmici za nogometne sladokusce Liverpool je poveo golovima Salaha i Keite, ali domaćin se brzo vratio u utakmicu preko odličnog Griezmanna (20. i 34. minuta). 

Sve je po Atletico krenulo u krivom smjeru početkom drugog poluvremena kada je upravo Griezmann dobio crveni karton.

Pobjedu Liverpoolu u 78. minuti osigurao je Salah iz jedanaesterca koji je na toj utakmici ušao u historijske klupske knjige rekorda.

Salah je golom protiv Atletica postao prvi igrač Liverpoola u historiji koji je, u 129 godina koliko postoji ovaj veliki engleski klub (osnovani su u junu 1892. godine), zabio gol na devet utakmica u nizu. 

Egipćanin je još jednom potvrdio klasu te je dokazao kako ga danas s pravom mnogi smatraju ponajboljim igračem današnjice, piše Tportal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...