OGLASIO SE VLASNIK AMERIČKOG FAKULTETA U BIH: "Tužilac je PREKRIO DOKAZE i stavio me u PRITVOR, pokazao je ko je i šta je, jedva čekam..."

Prcić sve smatra političkim spinom i kako kaže jedva čeka optužnicu.

  • Društvo

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 2

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas su izvršili privremeno oduzimanje dokumentacije iz Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Nakon izuzimanja dokumetacije razgovarali smo sa Denisom Prcićem, vlasnikom Američkog univerziteta u BiH.

“Nije pretres nego moja dobra volja za neku novu dokmunetaciju da im damo. To je isti predmet i u Tuzli u Sarajevu. Ista dokumentaciju, žalosno je da su studentima zaustavili izdavanje diploma, koje je trebalo biti još prošle godine, zato što su Tužilaštvo i Sud BiH zabranili prilazak univerzitetu i bilo kakav rad. Jučer je Sud BiH odobrio to da se danas može doći da im predam dokumentaciju, dakle ista dokumentacija koja je već izuzeta. Ja im stojim na raspolaganju da opet dođu i dobiju je, što se nas tiče mi smo čisti. Radi se naravno o politici i prepucavanju struja. Najžalosnije je što djeca, studenti ispaštaju, ne ja, ne Američki univerzitet, već ti studenti koji su trebali dobiti diplome prošle godine. a zaustavili su ih Tužilašvo BiH i sudovi. Mogli smo iskopirati ovjeriti i djeci podijeliti, a da oni imaju ovjerene kopije za svoje procese, a ne da djeca ispaštaju.“, kazao je Prcić za N1.

Navedene aktivnosti se provede zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druga lica počinila krivična djela „Prevara“, „Posebni slučajevi krivotvorenja isprava“,  „Porezna utaja“  i „Pranje novca“.

Prcić sve smatra političkim spinom i kako kaže jedva čeka optužnicu.

“Ove optužbe koje dobijamo od “ko fol” afere Reket su kreirane od Tužilašva BiH, veze nema, pročitajte e-mail fino piše participacija, studenti koji nisu platili participaciju su dobili diplome… Ja bih jedva dočekao da se podignu te optužnice jer ovo je čisto zloupotrebavljanje. Koristi se jedna grupa studenata da bi napravili neke afere, evo da vi budete ovdje sada, spinuju se informacije da bi se ukaljao moj ugled i ugled univerizteta. Sve to na štetu studenata. Vi imate ovdje 40-50 porodica, studenata koji treba da rade, a godinu dana ne mogu da dobiju diplome, to je žalosno, to nema nigdje samo u BiH.
Ja jedva čekam da podignu optužnice pa da vidimo. Ja sam zatvoren i pritvoren jer su se dokazi prekrili. Znači tužilac je prekrio dokaze i stavio me u pritvor i hvala mu, pokazao je ko je šta je. Ja jedva čekam da on podigne optužnicu da uđemo u proces dokazivanja. Međutim ja vidim da oni ne žele, nego žele spinovanje da se meni prave šteta. Što se mene tiče ja sam super mogu slobodno da nastave“, kazao je Prcić kroz smijeh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...