U TIŠINI, U CENTRU RIMA: Stjuardese kompanije “Alitalia” skinule uniforme na trgu zbog... (VIDEO)

Oko 50 bivših stjuardesa stajalo je u redovima na rimskom Trgu najprije su spustile torbe sa ramena na kaldrmu, pa polako i sinhrono, skinule ogrtače, pa uniforme, suknje i cipele na štiklu.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 0

Desetine bivših stjuardesa iz ugašene italijanske avio-kompanije “Alitalia” skinule su uniforme noseći samo donji veš na mirnom, scenski isplaniranom protestu u centru Rima, prenosi ABC news.

Dugo je italijanska aviokompanija mučila muku sa finansijskim problemima i nestabilnošću, a posljednji let izveden je 14. oktobra. Nova aviokompanija, ITA, počela je da leti sljedećeg dana, koristeći neke od aviona Alitalije. Takođe je kupila brend “Alitalia”, ali preuzima manje od 3.000 od 10.000 zaposlenih u Alitaliji.

Sindikalni zvaničnici kažu da se oni koji će raditi za UIO zapošljavaju sa znatno nižim platama.

Oko 50 bivših stjuardesa stajalo je u redovima na rimskom Trgu najprije su spustile torbe sa ramena na kaldrmu, pa polako i sinhrono, skinule ogrtače, pa uniforme, pa suknje, pa cipele na štiklu.

Ostali su bosi, samo u donjem vešu, u tišini, nekoliko minuta. Zatim su pažljivo prikupile odjeću i obuću i zajedno povikale: “Mi smo Alitalia!”

Sindikalni lideri vrše pritisak na vladu da produži naknade za nezaposlene čak pet godina, prenosi Buka portal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...