PRIMADONA MARGIT TOMIK-LEVY KRITIKUJE MEDIJE: “Milosmrad je više od decenije loš ološ; U posljednje vrijeme su tipovali Šarovića, ko biva on je Bosanac po opredjeljenju, jeste malo morgen…”

"Inače u SDS-u su svi BiH patriote, od Karadžića, Ostojića, Buhe, Dutine, Krajišnika pa do Šarovića. Sve što hoće Dodik, hoće i Šarović", piše ona.

  • Mini market

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 10

Primadona Sarajevske opere objavila Margit Tomik-Levy je na svom Facebook profilu post u kojem je krituku uputila medijima, rekavši da ništa manje od bh. političara, za ovako dugotrajnu i duboku krizu u državi su jednako krivi i mediji.

Njen status prenosimo u cijelosti:

"Ništa manje od BiH političara, za ovako dugotrajnu i duboku krizu u državi su jednako krivi i mediji. Od neukih i nesposobnih kadrova nacionalnih stranaka su napravili medijske zvezde. Od malih lopovčića su napravili mega kriminalce. Jadne i čemerne ideološke travestite su iz neperspektivnih komunjara pretvorili u slabašne nacionaliste a odatle u surove fašiste. 

Bez neverovatnog truda pojedinih „novinara“ da rasture državu, ko bi danas bio Šefik Džaferović, Božo Ljubić, Milosmrad Dodik, Šarović, Čampare, Špirić, Čović, Krišto, Izetbegović otac i sin....? Niko! Niko i ništa.

Maltene, sve što rade novinari, rade pogrešno i na štetu svih građana. Evo vam jedan primer. U svakom izazvanom problemu u državi oni traže loše momke i dobre momke. Milosmrad je više od decenije loš ološ i celo vreme su mu mediji suprotstavljali nekog „dobrog“. U poslednje vreme su tipovali Šarovića. Ko biva on je Bosanac po opredeljenju. Jeste malo morgen.

Inače u SDS-u su svi BiH patriote, od Karadžića, Ostojića, Buhe, Dutine, Krajišnika pa do Šarovića. Sve što hoće Dodik, hoće i Šarović. Dodik je seljačina koja svoje ciljeve ostvaruje beskrupulozno, javno i direktno. Šaroviću to ne basta. Nekada u mladosti je bio rukometni golman. Naučio da hvata zalutale lopte. I ovde to radi. Kobajagi miroljubivo teži da realizuje iste ciljeve kao Milosmrad...

Hvatali su se isti ti novinari i za junge fašistu Draška četnika Stanivukovića, za Ivanića koji je još gori od Milosmrada ali je inteligentniji pa se doima da je realan političar, za Čavića koji bi i vodu u bokalu zamutio... Tipovali su Dijanu Zelenika kao alternativu podlom Čoviću. Od HDZ-a je gori samo njen HDZ 1990, HSP i HP (njeno izborno telo).

Alternativu Bakiru Izetbegoviću su našli u čistokrvnom SDA isprdku, fašisti Dini Konakoviću.... Jadno, nisko i nepatriotski. Nikome od njih nije palo na pamet da prave medijske zvezde i povećaju rejting iskrenim političarima kojima je BiH jedina domovina, koji su za građansku a ne nacionalnu državu.

A, tu su im pred nosom, samo se ne zaleću na njih sa mikrofonima.

Narod bi se malo relaksirao kad bi na TV i u štampi „visili“; ZLATKO MILETIĆ, SLAVO KUKIĆ, SVETLANA CENIĆ, DENIS BEČIREVIĆ...

Nikome nije palo na pamet da vrši pritisak na opoziciju da pokrene nekoliko inicijativa za ozakonjenje statusnih pitanja izabranih političara. Npr:

a. Uverenje o nekažnjavanju, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i lekarsko uverenje (uslov za kandidaturu).Time bi se onemogućili imbecili kao Dodik, Čović, Novalić... da uđu u političke sfere. U slučaju pokretanja sudskog postupka u toku mandata, ostavka lupeža mora biti trenutna i neopoziva.

b. Ograničenje reprezentacije. Dati to pravo najvišim državnim zvaničnicima ali samo u kabinetu prilikom državnih poseta. Kafe i viskije neka plaća svaki Čović i Forto iz svog džepa.

c. Ukinuti svima službene mobitele, službene stanove, privilegije pri penzionisanju.

d. Službene automobile dozvoliti samo najvažnijim državnim rukovodiocima, bez policijske pratnje i rotacionih svetala.

e. Ukinuti im pravo na savetnike (ako ne znaju da rade svoj posao neka daju ostavku)

f. Ukinuti stranačko kadriranje državnih firmi i institucija (javni konkurs za sva radna mesta uključujući i najodgovornija)

g. Ukinuti im „beli hleb“ i sve druge naknade nakon prestanka mandata a osobito lažne otpremnine.

h. Ukinuti finansiranje političkih stranaka iz državnog budžeta (ako majmuni ne rade za narod zašto da ih plaća narod).

i. Limitirati ukupna primanja poslanicima, direktorima javnih preduzeća i institucija na 2,5 prosečne plate u BiH a najvišim državnim rukovodiocima do 3 prosečne plate.... Ima toga još puno ali ne umem dalje redati slova.

Eto moji novinari, od mene toliko a vi opet fatajte Dodika ispod neke vašarske čerge", navodi se u njenom postu. 

MEDIJI Ništa manje od BiH politicara, za ovako dugotrajnu i duboku krizu u državi su jednako krivi i mediji. Od neukih...

Objavljuje Margit Tomik-LevyČetvrtak, 21. listopada 2021.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...