PREDSJEDNICA KOSOVA VJOSA OSMANI ODLUČNO: Ruske zvaničnike proglasila personama non grata zbog...

"...njihove štetne aktivnosti “koje su narušile nacionalnu bezbjednost i ustavni poredak Republike Kosovo."

  • Regija

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 4

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena personama non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti “koje su narušile nacionalnu bezbjednost i ustavni poredak Republike Kosovo”. 

Osmani je na Facebooku napisala da je to bio njen zahtjev ministrici spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donijela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe. 

Dodala je da je istovremeno kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obavijestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primjeni te odluke. 

"Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi spriječili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uvjeravam građane da institucije Republike Kosovo neće oklijevati da djeluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbjednosti i ustavnog poretka u zemlji", napisala je Osmani, prenosi Kosovo-online.

Këtë javë kam kërkuar nga zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Punëve të Jashtme dhe e Diasporës, Donika...

Objavljuje Vjosa OsmaniPetak, 22. listopada 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...