“ŽIVIMO VRHUNAC PRITISKA NA BOŠNJAKE I HRVATE…”: Ramiz Salkić o današnjim vježbama MUP-a RS i žandarmerije

Nije postojao nijedan drugi racionalan razlog da se, u ovom trenutku, održi jedna takva vježba osim zastrašivanja i provociranja povratnika u ovaj entitet.

  • Mini market

  • 22. Okt. 2021  

  • 2

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je da današnja vježba MUP-a RS i žandarmerije ima za cilj da dodatno isprovocira i zastraši Bošnjake i Hrvate u tom entitetu, te je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje i "obuzda ponašanje vlasti u bh. entitetu RS".

– Policijska vježba ima za cilj da dodatno isprovocira i zastraši Bošnjake i Hrvate u ovom entitetu. Nije postojao nijedan drugi racionalan razlog da se, u ovom trenutku, održi jedna takva vježba osim zastrašivanja i provociranja povratnika u ovaj entitet. Ne treba zaboraviti da su presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu dijelovi policije RS označeni kao počinioci genocida nad Bošnjacima muslimanima stanovnicima „sigurne zone“ UN Srebrenica 1995. godine.

Mi živimo vrhunac pritiska na Bošnjake i Hrvate u ovom entitetu, koji se intenzivno manifestira kroz sistemsku diskriminaciju u posljednjih deset godina. Od OHR-a, međunarodne zajednice i domaćih institucija koje su zadužene da štite ustavni poredak Bosne i Hercegovine zavisi kako će sve ovo završiti. Međunarodna zajednica, OHR i domaće institucije nemaju još puno vremena da reaguju i obuzdaju ponašanje separatistički orijentisane vlasti u ovom entitetu prije nego li oni poduzmu naredne korake. Zbog toga vas pozivam da bez odlaganja odmah reagujete i sankcionišete one koji rade na rušenju ustavnog poretka zemlje, te prijete ugrožavanju mira i stabilnosti – saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...