ZMAJEVI BOLJI OD NJEMAČKE: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci u finalu EP-a

Naši zlatni momci su odigrali sjajno prvi set. U jednom trenutku su se “odlijepili” na deset poena (22:12). Malo su “popustili” u finišu seta, ali Njemačka nije uspjela ozbiljno zaprijetiti našoj reprezentaciji koja je prvi set dobila rezultatom 25:16.

  • Sport

  • 22. Okt. 2021  

  • 0

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci večeras je u polufinalu Evropskog prvenstva savladala Njemačku sa 3:1 (25:16, 17:25, 25:23, 25:17), tako da će se Zmajevi boriti za novo zlato, a protivnik u finalu će im biti Rusija. 

Naši zlatni momci su odigrali sjajno prvi set. U jednom trenutku su se “odlijepili” na deset poena (22:12). Malo su “popustili” u finišu seta, ali Njemačka nije uspjela ozbiljno zaprijetiti našoj reprezentaciji koja je prvi set dobila rezultatom 25:16.

Drugi set naša reprezentacija otvorila je sa 2:0, ali uslijedilo je nekoliko grešaka našeg tima i Njemačka je došla do preokreta. U nastavku seta prednost Nijemaca je samo rasla i na kraju su dobili set sa 25:17, te time poravnali na 1:1.

Zmajevi su odmah na startu stekli značajnu prednost, a dugo su istu držali. Nakon time outa sredinom trećeg seta, Njemačka je zaigrala mnogo bolje, a čak je došla i do preokreta. Ušlo se u uzbudljivu završnicu, a sa dva vezana poena Crnobrnje smo došli do trećeg seta sa 25:23.

I u četvrtom setu naši momci su poveli sa 4:1. Prednost je u nastavku rasla, a Nijemci su uspjeli u dva navrata doći na -3, ali to je bilo sve. Zmajevi su ponovo nastavili sa sjajnom igrom i na kraju ubjedljivo dobili četvrti set sa 25:17, a time i meč sa 3:1.

Najviše poena osvojio je Duran (15), a po 11 poena upisali su Čančar i Jusufović, dok je Alibašić dodao deset poena. Manko je imao jedan manje. Kod Nijemaca nevjerovatan je bio Albrecht sa čak 26 poena.

Rusija je u drugom polufinalnom meču bez ikakvih problema savladala Ukrajinu sa 3:0 (25:16, 25:11, 25:16), piše SCsport.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...