PRAVI RASADNIK TALENATA: Nekoliko članova političkog vrha Hrvatske porijeklom s jednog otoka

Na prvu bi se pomislilo da im je zajedničko to što su svi članovi HDZ-a, no to, iako je istina, nije ono na što se mislilo.

  • Regija

  • 23. Okt. 2021  

  • 2

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić, sekretar HDZ-a Kruno Katičić i državni sekretar za energetiku Ivo Milatić svi imaju nešto zajedničko.

Na prvu bi se pomislilo da im je zajedničko to što su svi članovi HDZ-a, no to, iako je istina, nije ono na što se mislilo.

Svim ovim političarima iz samog državnog vrha Republike Hrvatske je "zajednički sadržilac" da dolaze iz istog mjesta na jednom otoku u Jadranskom moru.

Radi se, naime, o gradiću Jelsi na otoku Hvaru odakle potječu svi pomenuti političari. Njima se pridružuje i predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske Radovan Dobronić koji je također iz Jelse, no on nije HDZ-ovac, prenosi Klix.

Šta je razlog za ovoliku koncentraciju Jelšana u polugama vlasti nije poznato, no rijetka je pojava da ovoliki broj ljudi iz jednog, čak i puno većeg mjesta od Jelse, obnaša toliko odgovornih funkcija u vrhu jedne države.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...