ALEMKA MARKOTIĆ IZNIJELA ZABRINJAVAJUĆE TVRDNJE: "Otkrivena je nova varijanta korone o kojoj se malo zna..."

"Ne zna se još gotovo išta", kaže Markotić

  • Regija

  • 23. Okt. 2021  

  • 5

Šefica Zarazne bolnice Alemka Markotić gostovala je u Dnevniku HRT-a gdje je komentirala aktualnu situaciju oko korone, ali i najavila: mogli bismo ići i preko 5000 novih slučajeva.

"Čini se da će se situacija s povećanim brojkama nastaviti. Možemo možda očekivati i više brojke nego u drugom valu kada smo imali oko 4500 novih slučajeva dnevno. Došlo nam je hladnije vrijeme, ljudi se zatvaraju, ne zrače, virus se brže širi, a i malo smo zaboravili na mjere. Nezahvalno je prognozirati, ali s obzirom na dinamiku širenja moguće je da žemo imati i preko 5000 novih slučajeva dnevno. No, vidjet ćemo, ne smijemo ipak zaboraviti da imamo i 50 posto cijepljenih", rekla je Markotić.

"Ne zna se još gotovo išta. Pojavio se u Engleskoj, ima ga i u Austriji. 99 posto inficiranih u Europi sad ima delta varijantu. Delta plus je otkriven kod vrlo malog broja slučajeva, treba ga pratiti", rekla je Markotić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...