VUKANOVIĆ NAJAVLJUJE RASPLET: „Vučić je nastojao da ublaži žestok udarac koji je zadao Dodiku, koji god potez da povuče, doživjet će novi debakl…“

Ishod sastanka u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandara Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika komentirao je zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

  • Politika

  • 25. Okt. 2021  

  • 2

-Vjerujem da većina osjeća veliki stid kad gleda kako nas (Milorad Dodik op. "SB"), po ko zna koji put, bruka i sramoti u Beogradu, kao i na drugim mjestima gdje god da ode i progovori, i to neće prestati, već će biti sve gore, dok ne ode na smetljište istorije, gdje mu je odavno mjesto.

U Beogradu je sve bilo kako sam i najavljivao.

Vučić je nastojao da ublaži žestok udarac, koji je zadao Dodiku kad je rekao da je protiv avantura i jednostranih poteza te da se zalaže za poštovanje Dejtona, kompromise i dogovore sva tri naroda, pa je ublažio, ali i poslao istu političku poruku.

Pred Vučićem je kampanja za predsjedničke i beogradske izbore, pa je nakon sastanka u tom pravcu i imao obraćanje javnosti i biračima. Ne vjerujem da će biti većih zaokreta, bar ne do završetka izbora, ali i poslije njih ne vjerujem da će se nešto dramatično i radikalno promijeniti u odnosima Vučića i Dodika, mada je vidljivo da postaje svjestan da mu je partner veliki teg na nogama, jer sa njim ne dobija ništa, a samo gubi na ugledu i rejtingu.

Ostaje nam da vidimo da li će se Maršal izdaje povući i odustati od najavljenog seta zakona, koji bi po najavama početkom novembra trebalo da se nađu pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske, ili će predložiti neke modifikovane prijedloge koji neće imati veze sa onim što je najavljeno, ukidanjem Oružanih snaga BiH i vraćanje Vojske Republike Srpske, ukidanje VSTS-a, Suda i tužilaštva BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i ponovo osnivanje Carina Republike Srpske.

Teško da se može izvući iz ove situacije, i koji god potez da povuče doživjeće novi debakl, koji bi trebao do kraja urušiti nakaradni sistem, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...