"REČE ANA I OSTADE PREMIJERKA...": Jelena Obućina otvoreno o najnovijem ludilu u Srbiji (VIDEO)

Ono što se događa u Srbiji podsjeća na scenarij iz nekog kriminalističkog romana, tvrdi novinarka Jelena Obućina.

  • Regija

  • 26. Okt. 2021  

  • 0

-Dobro veče u ringu ili u krimi romanu, kako vam volja. Da smo u prvom, govore nam i vlast i opozicija, a da smo u drugom, piše nam javno preduzeće EPS. A jednako je mogla potpisati i premijerka. Jer ona kaže: "Atmosferu da je normalno ubiti predsednika stvorili su mediji". Reče i ostade premijerka", rekla je Jelena Obućina u uvodu "Pregleda dana" na Newsmax Adria.

- Dakle, za roman klasičnog detektivskog tipa sve imamo, i žrtvu i krivce, samo još da se u maniru knjiške policijske procedure, uz nešto zapleta, u zatvor odvedu već nokautirani slobodni mediji. A pripreme su počele kroz planirane izmene Krivičnog zakonika. Jer, ne misli Ana Brnabić na one novine što su Vučiću stavljale omču oko vrata niti lažirale njegovu ugroženost, kazala je Obućina i nastavila:

- Ne misli ni EPS da smo u krimi romanu, jer slušamo da to preduzeće troši naš novac da kupuje prislušne uređaje i sluša protivnike vlasti. Ne, nego zato što opozicija ima bolesnu bujnu maštu. Lepo bi bilo kad bismo znali šta je to bolesna bujna mašta, jer se evo godinama ispostavlja da nam nemoguće osvane već sutradan u medijima kao naslov. Možda nam je zato bolje od krimi romana da živimo u ringu, tu je bar borba neprestana i ne pobeđuje uvek jači, zaključila je Jelena Obućina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...