NA RED DOŠLA BIVŠA SARAJKA: Objavljen imovinski karton Darije Kisić-Tepavčević, ministrica rada i socijalne politike Srbije mjesečno zarađuje...

Sudeći po njenoj imovinskoj karti, ne prima platu ni kao ministarka, ni kao članica Kriznog štaba.

  • Regija

  • 26. Okt. 2021  

  • 2

Mediji u Srbiji objavili su informaciju kako ministrica rada i socijalne politike Srbije mjesečno zarađuje 270.000 dinara (oko 4.300 KM, op. "SB")

Darija Kisić Tepavčević je u oktobru prošle godine izabrana za ministricu rada i socijalne politike Srbije, ali prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, po tom osnovu ne zarađuje ni dinar.

 Kao članica Fonda za razvoj mjesečno prima nadoknadu od 58.000 dinara, a najveći dio njezine zarade proizilazi iz rada na Medicinskom fakultetu.

Kao vanredni profesor na tom fakultetu (od 2002. godine) zarađuje oko 147.000 dinara, a još 37.000 dobija mjesečno „za naučni rad kroz projekte 200100 Ministarstva prosvjete Srbije“.

Malo prije njezinog ulaska u Vladu, u vrijeme kada je bila samo pridruženi član Kriznog štaba, Kisić Tepavčević angažovana je i kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Tu predaje od 1. oktobra prošle godine, piše "Nova.rs".

altFoto: Agencija za sprečavanje korupcije Srbije

Kako je objavljeno u njenoj imovinskoj karti, ministrica Kisić Tepavčević od imovine posjeduje polovinu stana 98 kvadrata i automobil marke „Audi A3“ iz 2005. godine. Ima ušteđevinu u banci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...