NA MEZARJU KOVAČI I U ČITULJAMA: Suborci i poštovaoci lika i djela obilježavaju godišnjicu ubistva zlikovca Mušana Topalovića Cace...(FOTO)

Na današnji dan prije 28 godina u vojno-policijskoj akciji, pod nazivom „Trebević 2“ ubijeno je devet pripadnika Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH.

  • Društvo

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 6

Na 28. godišnjicu hapšenja i ubistva Mušana Topalovića Cace na šehiskom mezarju Kovači okupili su se njegovi suborci i poštovaoci kao bi odali počast svom komadantu.

Istovremeno porodice devet policajaca obilaze mezarje u Velikom parku gdje su njihovi najmiliji ukopani.

alt

Podsjećamo, na današnji dan prije 28 godina u vojno-policijskoj akciji, pod nazivom „Trebević 2“ ubijeno je devet pripadnika Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH.

Akcija izvedena 26. oktobra 1993. godine označena je kao najveća vojno-policijska akcija koja je za cilj imala uspostavu reda i vraćanje odmetnutih vojnih grupa, predvođenih Mušanom Topalovićem Cacom, u sistem.

Cjelokupna akcija pretvorila se u tragediju u kojoj su stradali: Admir Hebib, Izet Karšić, Dragan Miljanović, Jasmin Čamdžija, Kemal Kojić, Slaven Markešić, Srđan Bosiljčić, Elvir Šovšić i Hamid Humić. Svi oni ukopani su u Velikom parku u Sarajevu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...