RAJKO VASIĆ NASRNUO NA OPOZICIJU RS-a: "Opstrukcija, izdaja, kolaboracija SDS-a i PDP-a, sve do kiseoničkog napada na Republiku Srpsku, imat će..."

"Inckov zakon je napad na sve Srbe, zakon za progon, za ućutkavanje, za getoizaciju, za poniženje", kaže Vasić

  • Politika

  • 26. Okt. 2021  

  • 0

Ako je tačno da Milorad Dodik zbog glasova i rejtinga poteže priču o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, da li onda, po istoj logici, opoziciono otvoreno protivljenje njegovoj politici znači za njih siguran izborni minus?

Opozicionari tvrde da ih u ovom slučaju ne zanima rejting i da su bili dužni da se suprotstave politici lidera SNSD, koja Srpsku vodi u neizvesnost, sa mogućim teškim posljedicama. Dodik uzvraća optužbama za probosanstvo i izdaju i pita ih da li su opozicija njemu ili Srpskoj.

Bez obzira da li se radi samo o pustim Dodikovim željama, ne treba zaboraviti da su vraćanje nadležnosti i prigušena priča o samostalnosti Srpske – teme na koje narod reaguje prije svega emotivno. Može li na takvom terenu opoziciono „racionalno“ objašnjenje zbog čega su protiv da parira Dodikovim povicima da je spreman da žrtvuje sebe za Srpsku?

Član Glavnog odbora SNSD, Rajko Vasić, tvrdi da Dodik cijeli ovaj proces ne vodi da bi razgolitio opoziciju.

"Inckov zakon je napad na sve Srbe, zakon za progon, za ućutkavanje, za getoizaciju, za poniženje. On je najava poništenja Srpske. Oduzimanja svega, ne samo nadležnosti. Preko toga se nije moglo preći. A opozicija je samu sebe dovela u kolaboraciju i probosanstvo, mnogo prije ove politčke krize, onda kada je PDP sam izašao iz vlasti sa SNSD", kaže Vasić za Srpskainfo.

On smatra da takva politika na izborima više koštati SDS nego PDP.

"Opstrukcija, izdajstvo, kolaboracija opozicije Srpske, SDS, PDP, u cijelom ovom političkom prelomu, od Inckovog zakona pa dalje, sve do kiseoničkog napada na Srpsku, imaće svoj tup odjek na izborima sljedeće godine. To će više koštati SDS nego PDP. Od SDS ljudi očekuju srpstvo, a od PDP ne. Neće ih koštati koliko bi koštalo da izbori nisu tako blizu. Da su izbori za tri godine, njihov pad bi bio porazan. Birači shvataju sve, ali imaju vremenski pomak kod reakcije. Birači se ne takmiče u brzom potezanju, a izbori su jedna vrsta neracionalnog, podsvjesnog procesa u odnosu na dnevnu pragmatiku", kaže Vasić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...