U JEKU NAPETOSTI NA ISTOKU: Kineski predsjednik pozvao na modernizaciju vojne opreme i razvoj naoružanja u Kini

Kineski strateški kapaciteti ojačani su kineskim “skokovitim razvojem” na polju vojne opreme i naoružanja, kazao je Xi.

  • Svijet

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je na napore da se “stvori novi teren” na polju vojne opreme i razvoja naoružanja za Narodnooslobodilačku vojsku, kineske oružane snage, javila je kineska državna novinska agencija Xinhua.

Xi, koji također predsjedava kineskom Centralnom vojnom komisijom (CMC), dao je te komentare na konferenciji u Pekingu, navodi se u agencijskoj vijesti, koju prenosi Fena.

Skokoviti razvoj

Kineski strateški kapaciteti ojačani su kineskim “skokovitim razvojem” na polju vojne opreme i naoružanja, kazao je Xi.

Zhang Youxia, potpredsjednik CMC, također je izjavio da Kina treba insistirati na oslanjanju na vlastite snage u tehnologiji i učiniti “sveobuhvatne” napore na ubrzavanju modernizacije i izgradnji vojske “svjetske klase”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...