ŠTA JE VUČIĆ OBJAVIO NA INSTAGRAMU: "Srećan što mogu da ugostim Dragana Čovića, predstavnika..."

Vučić je krajem prošle sedmice u Beogradu primio člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a jučer se sastao sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

  • Regija

  • 27. Okt. 2021  27. Okt. 2021

  • 10

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je u utorak, sumirajući svoj sastanak u Beogradu s predsjednikom HDZ-a Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu donijeti odluke o svojoj budućnosti.

Vučić je, uz fotografiju s Čovićem, na svom Instagramu @budućnostsrbije naveo da su razgovarali o svim važnim regionalnim pitanjima kao i o svim pitanjima od interesa za tri naroda.

"Zajednički smo konstatirali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH, koji samo konsenzusom mogu donijeti odluke o svojoj budućnosti", istaknuo je Vučić.

"Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan - dogovor tri naroda!", poručio je srbijanski predsjednik.

Čović je poslije sastanka na Twitteru naveo kako je s Vučićem razgovarao o dijalogu i napretku Zapadnog Balkana.

"Kada je riječ o BiH, naglasio sam da promjene Izbornog zakona/ograničene ustavne promijene ne mogu ugroziti temelje BiH - konstitutivni narodi i njihova prava moraju biti poštivani u potpunosti, dok diskriminacija mora biti eliminirana", poručio je Čović.

Vučić je krajem prošle sedmice, u subotu, u Beogradu primio i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i poručio da će se Srbija apsolutno suprotstaviti sankcijama protiv bilo koga u Republici Srpskoj (RS).

Istaknuvši da se Srbija neće priključiti mogućim sankcijama protiv vlasti u RS-u, Vučić je istaknuo: "Neće biti blokade na Drini dok sam na ovom mestu kao predsednik i imam ovakav uticaj na politički život".

Srbijanski predsjednik najavio je da će se narednih dana sastati i s liderom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...